WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Libusza Wierzchanowska-Fic, Maria Wierzchanowska
Magdalena Molendowska, Rafał Miernik, Paweł Górski, Martyna Ostrowska
Agata Chrobot, Jacek Pielas
Nowoczesny podręcznik chemii białek i peptydów. Tematyka ta budzi od wielu lat ogromne zainteresowanie uczonych, czego odzwierciedleniem jest liczba laureatów Nagrody Nobla w dziedzinie chemii za odkrycia dotyczące chemii białek. Autor publikacji jest cenionym i uznanym badaczem w tej dziedzinie.
W podręczniku omówiono:
* budowę aminokwasów i peptydów oraz metody ich chemicznej syntezy;
* oczyszczanie białek;
* trójwymiarową budowę polipeptydów i białek, metody wyznaczania ich struktury i jej powiązanie z funkcjami biologicznymi;
* zastosowanie technik komputerowych (grafika molekularna, bazy danych, bioinformatyka) do badania i projektowania białek oraz przewidywania ich trzeciorzędowej struktury;
* wykorzystanie uzyskanych informacji w badaniach ewolucji gatunków.
Interesująca publikacja dla studentów chemii, biochemii, farmacji, medycyny, biologii, rolnictwa i kierunków pokrewnych, a także dla wykładowców i pracowników naukowych.
(...) Materiał przedstawiony w książce można uznać za kompletny dla studenta specjalizującego się w chemii peptydów i białek. Jednocześnie można stwierdzić, że nie jest on przeładowany. Są to niewątpliwie najważniejsze cechy dobrego podręcznika (...)
(Prof. dr hab. Jan Izdebski, Wydział Chemii Uniwersytetu Warszawskiego)
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.